'Leverkusen zoekt 'agressieve leider' en komt uit bij hoofdrolspeler van Arsenal'

'Leverkusen zoekt 'agressieve leider' en komt uit bij hoofdrolspeler van Arsenal'

09-05-2023 17:55 Laatste update: 17:59
12

Arsenal moet rekening houden met een vertrek van Granit Xhaka. De Zwitser staat vol in de belangstelling van Bayer Leverkusen, dat nog op zoek is naar een leider op het middenveld.

Volgens de Duitse tak van Sky is de kans groter dat Xhaka pas na volgend seizoen vertrekt. De middenvelder heeft aan zijn ploeggenoten al laten weten dat hij zichzelf weer in de Bundesliga ziet spelen, maar is van plan eerst zijn contract bij The Gunners uit te dienen, dat tot 2024 doorloopt. Xhaka kon in het verleden op kritiek rekenen bij Arsenal, maar speelde dit seizoen 34 wedstrijden in de Premier League en stond vrijwel elk duel in de basis.

Xhaka verruilde Borussia Mönchengladbach in 2016 voor Arsenal en staat sindsdien onder contract in Londen. In het verleden waren clubs als Hertha BSC en Internazionale al geïnteresseerd in de nu dertigjarige speler. Leverkusen is nog op zoek naar een 'agressieve leider op het middenveld' en zou de speler graag willen overnemen. Trainer Xabi Alonso gooit hoge ogen met de Duitse club, die op een zesde plek staat in de Bundesliga.