Kramer: 'Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: onmiddellijk halen'

Kramer: 'Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: onmiddellijk halen'

9 mei - 21:16 Laatste update: 23:01
87

Het stoort Michiel Kramer dat spitsen in Nederland 'extreem kritisch worden beoordeeld'. De topscorer van RKC Waalwijk noemt Sydney van Hooijdonk en Brian Brobbey als voorbeelden.

"Een spits moet een goed aanspeelpunt zijn, bij voorkeur twintig assists afleveren en weet ik wat nog meer", zegt Kramer cynisch in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij vindt dat 'de waarde van de goaltjesdief in Nederland wordt onderschat'. "Goals betekenen namelijk overwinningen. En overwinningen zorgen voor een hoge klassering."

Ook van Van Hooijdonk, gedeeld Eredivisie-topscorer met Tasos Douvikas, wordt gezegd dat hij niet goed kan voetballen, ziet Kramer. "Ja, nou en!? Als je bij Heerenveen ruim één op twee loopt, ben je gewoon een uitstekende spits. Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: ik zou Sydney onmiddellijk halen. Bij dat soort clubs, met een veel betere aanvoer vanaf de flanken, maakt hij er makkelijk meer dan twintig."

"En wat denk je van Brian Brobbey?", vervolgt de RKC-spits. "Ik heb me zo gestoord aan de kritiek van John Heitinga op zijn fysieke gesteldheid. Wat lul je nou?, denk ik dan. Als je Brobbey gewoon in de basis laat staan, wordt hij vanzelf fit en krijgt hij automatisch inhoud. Alleen: dat gebeurt niet. En dat zie je terug aan Brobbey, die zichtbaar het vertrouwen mist. Als hij dat vertrouwen wél had gehad, dan had hij namens Ajax de bekerfinale tegen PSV beslist. Ben ik van overtuigd."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s