'Manchester United twijfelt over De Gea en toont interesse in Verbruggen'

'Manchester United twijfelt over De Gea en toont interesse in Verbruggen'

11 mei - 14:17
48

Bart Verbruggen staat hoog op het verlanglijstje van Manchester United. Dat meldt Manchester Evening News, dat doorgaans goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de club, waar de positie van eerste keeper David de Gea onzeker is geworden. 

United peinst momenteel over wat te doen met De Gea, die dit seizoen veel kritiek krijgt. Het contract van de Spaanse keeper loopt komende zomer af. United heeft nog een optie voor een jaar, maar overweegt dus een nieuwe doelman aan te stellen. 

Een van de targets is Verbruggen. De twintigjarige Nederlander maakt dit seizoen veel indruk bij Anderlecht, waarvoor hij al op achttienjarige leeftijd zijn debuut maakte. Verbruggen, die door bondscoach Ronald Koeman ook al bij de selectie van Oranje werd gehaald, heeft bij Anderlecht nog een contract tot medio 2025. 

In het verleden verdedigden al enkele Nederlanders het doel van United. Raymond van de Gouw deed dat tussen 1996 en 2002 en Edwin van der Sar kwam tussen 2005 en 2011 uit voor The Red Devils. Overigens zou ook Bayern München-doelman Yann Sommer op het lijstje staan van United, weet BILD-journalist Christian Falk te melden. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s