Kritische Schreuder trekt aan de bel bij PEC Zwolle: 'Minimaal zes versterkingen'

Kritische Schreuder trekt aan de bel bij PEC Zwolle: 'Minimaal zes versterkingen'

11 mei - 20:37
21

Dick Schreuder trekt aan de bel bij PEC Zwolle. De trainer is nog volop verwikkeld in een titelstrijd met de Blauwvingers, maar hij ziet dat er veel verbeterd moet worden om mee te kunnen in de Eredivisie

Schreuder pleit voor minimaal zes versterkingen. "En praat ik over zes goede", zegt hij tegen De Stentor. "Thomas van den Belt moet vervangen worden. Er moeten verdedigers bij, want Bram van Polen en Bart van Hintum worden ouder. Er moet een spits bij, een linkerwingback, misschien ook wel een rechter. Dan kom je al snel op zes. En dan moet je hopen dat Thomas Beelen blijft."

De succesvolle oefenmeester acht ervaring noodzakelijk en benadrukt dat het spelersbudget flink omhoog moet, nadat deze vorig jaar bijna gehalveerd werd. "Zelfs sommige spelers van Roda JC, die vijftiende staan in de Eerste Divisie, zijn voor ons niet haalbaar", stelt hij. 

Ook de faciliteiten moeten onder handen genomen worden. Zo heeft Schreuder nog geen eigen videoroom, maar ook de kwaliteit van het trainingsveld laat te wensen over. "Het regent een keer hard vannacht en ik kan bijna het veld niet op. Een paar weken geleden kon ik een paar dagen niet trainen op het veld, omdat het te nat was, dat weet dan bijna niemand. Als je voor het kampioenschap speelt, kan dat niet."

Schreuder denkt wel dat PEC zijn roep serieus neemt. "Zorgen dat dit verbetert, is belangrijker dan het kampioenschap", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s