'Bestuursraad Ajax zwicht toch voor clubiconen en gaat rvc lagere beloning geven'

'Bestuursraad Ajax zwicht toch voor clubiconen en gaat rvc lagere beloning geven'

13 mei - 12:22
63

De bestuursraad van Ajax gaat de raad van commissarissen toch een lagere beloning geven dan eerst het idee was. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Hiermee zwichten ze dus enigszins voor de roep van een aantal clubiconen om de rvc niet te belonen.

Het oorspronkelijke idee van de voorzitter van de bestuursraad Frank Eijken was om Pier Eringa en Jan van Halst als hoogst geplaatste commissarissen 50.000 euro per jaar te geven en de overige drie commissarissen 35.000 euro. Het nieuwe idee is dat voorzitter Eringa en de andere drie leden 35.000 euro krijgen en voetbalcommissaris  Van Halst 45.000 euro.

Lid zijn van de rvc bij Ajax was tot nog toe altijd een vrijwilligersbaan, maar de bestuursraad wilde graag een beloning voor de commissarissen realiseren. Dit idee maakte een storm van kritiek los en clubiconen als Sjaak Swart en Keje Molenaar schreven zelf een brief naar het bestuur. Hierin vroegen ze met klem de beloningen niet door te zetten. Op 24 mei vindt de algemene ledenvergadering plaats en op 26 mei de aandeelhoudersvergadering. Op die momenten wordt er gestemd en beslist over het beloningsysteem.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie