Bayern neemt met scorende Mazraoui voorschot op titelprolongatie, goede zege Union

13-05-2023 17:24 Laatste update: 17:38
10

Bayern München heeft een zorgeloze middag beleefd tegen Schalke 04. Der Rekordmeister zit op rozen in de Duitse titelstrijd na een veegpartij. Union Berlin verslaat mede dankzij Sheraldo Becker directe concurrent SC Freiburg.

Bayern München - Schalke 04 6-0
Zowel Bayern als Schalke heeft de punten nog hard nodig in het slot van de competitie. Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui aan de ene kant en Sepp van den Berg aan de andere kant begonnen beide ploegen aan het duel, dat geen moment spannend is geweest. Na twintig minuten zette Thomas Müller de thuisploeg op voorsprong.

Nog binnen het halfuur verdubbelde Joshua Kimmich via de penaltystip de marge. Serge Gnabry was in het tweede bedrijf de grote man. De aanvaller, die in uitstekende vorm verkeert en in zijn laatste drie wedstrijden tot scoren kwam, nam de derde en vierde treffer van de middag voor zijn rekening. Mathys Tel maakte het nog erger voor Schalke, waarna Mazraoui in de blessuretijd voor het slotakkoord tekende.

Met nog twee wedstrijden te spelen staat Bayern vier punten voor op naaste belager Borussia Dortmund. Die Schwarzgelben komen later op de zaterdag nog in actie tegen Borussia Mönchengladbach en kunnen het gat terugdringen tot één punt. Schalke zakt naar plek zestien, de gevreesde nacompetitieplek in de Bundesliga.

Union Berlin - SC Freiburg 4-2
De winnaar van het duel tussen Union en Freiburg doet hele goede zaken in het bereiken van Champions League-voetbal. Beide ploegen hadden voor de aftrap 56 punten en stonden op de vierde en vijfde plaats. Die Eisernen begonnen messcherp aan de wedstrijd: op aangeven van Becker kon collegaspits Kevin Behrens scoren.

Daarna was het de beurt aan Becker zelf. De aanvaller tekende voor rust voor de tweede en derde goal van de middag. Na zijn eerste doelpunt trok hij een Spiderman-masker over zijn hoofd, wat hem een gele kaart opleverde. Het duel leek gespeeld, maar niets bleek minder waar. Freiburg kwam terug tot 3-2 en maakte de wedstrijd weer spannend. Union trok toch aan het langste eind. In minuut tachtig viel de beslissende 4-2.

Union klimt naar plek drie en heeft 59 punten verzameld. Daarmee is de ploeg van Nederlanders Becker en Danilho Doekhi dicht bij het behalen van Champions League-voetbal.