Drogba bezorgt Chelsea zege op Arsenal

23-03-2008 21:16

In een vermakelijk eerste bedrijf was Chelsea de betere ploeg. Hoewel Arsenal veelal in de verdediging werd gedrukt kreeg het wel enkele kansen op de openingstreffer. Carlo Cudicini bracht echter redding op inzetten van Robin van Persie en Emmanuel Eboué. Ook Chelsea kreeg mogelijkheden. William Gallas raakte echter de paal in buitenspelpositie, terwijl Arsenal-goalie Manuel Almunia twee keer goed redding bracht.

Bacary Sagna kopte na een klein uur de 0-1 binnen uit een hoekschop van Van Persie. Vervolgens had Michael Ballack de gelijkmaker op zijn voet, maar Almunia bracht eenvoudig redding.

Twintig minuten voor het einde schoot Drogba uit een scrimmage dan toch de gelijkmaker binnen via een hard en laag schot. Tien minuten voor tijd verdedigde Kolo Touré te slap, waardoor de Ivoriaanse spits alle tijd en ruimte had om via de hand van Almunia zijn ploeg de overwinning te bezorgen: 2-1.