Van Mosselveld houdt RKC in spoor FC Volendam

28-03-2008 23:23

Vrijdagavond stond een ware Super Friday op het programma in de Jupiler League. Koploper FC Volendam moest op bezoek bij nummer drie FC Zwolle, dat eveneens nog aanspraak maakt op de titel, terwijl RKC Waalwijk te gast was bij nummer vijf ADO Den Haag.

FC Zwolle, dat in eigen huis lastig te kloppen is, kwam door een eigen doelpunt van FC Volendam-verdediger Paul Quasten nog wel op voorsprong. Topscorer Jack Tuyp trok de stand vlak voor rust gelijk en stelde na zeventig minuten de drie punten veilig voor de lijstaanvoerder van de Jupiler League.

ADO Den Haag hoopten de goede resultaten van de laatste weken door te zetten maar verloor in eigen huis van RKC Waalwijk. Invaller Frank van Mosselveld zorgde ruim een kwartier voor tijd voor de enige treffer.

Ook FC Den Bosch heeft de strijd om de titel nog niet opgegeven. De ploeg van trainer Theo Bos won met 0-2 bij hekkensluiter HFC Haarlem. Een eigen doelpunt van Haarlem-verdediger Milan Berck Beelenkamp brak de wedstrijd open. Koen van der Biezen gooide de wedstrijd vijf minuten voor tijd definitief in het slot, waardoor de achterstand op de naaste belagers vier punten blijft.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de spanning in de Jupiler League om te snijden. Het verschil tussen koploper Volendam en nummer twee RKC Waalwijk is slechts twee doelpunten in het voordeel van de Volendammers.