Jol ziet af van ADO: Voor mij is de kous af

Jol ziet af van ADO: "Voor mij is de kous af"

10-04-2008 12:04

ADO-investeerder Marc van der Kallen heeft André Wetzel recent een contract aangeboden, terijl directeur John Arzbach een centrale rol had weggelegd voor Jol. Die hoeft nu echter niet meer. "Nu duidelijk is dat Van der Kallen André Wetzel een contract heeft aangeboden, is voor mij de kous af. Ik ga toch zeker geen collega het leven zuur maken?"

"Ik stond er echt voor open en had er de afgelopen dagen ook een goed gevoel bij", zo vervolgt Jol. "Zeker na het gesprek dat ik vorige week zondag heb gehad met (inmiddels ex-) directeur John Arzbach. Ik wilde graag wat voor de club doen, net zoals Dick Advocaat. Écht, bij mij waren er alleen maar goede intenties. Maar nu duidelijk wordt dat de Raad van Commissarissen van ADO zich zó verplicht voelt haar belofte aan André Wetzel gestand te doen, houdt het natuurlijk op. Ik heb absoluut geen zin om een collega af te vallen."

De oefenmeester heeft zich gestoord aan de spelletjes die gespeeld worden. "Volgens mij heeft lang niet iedereen het belang van de club voor ogen gehad. En er was ook op alle fronten onduidelijkheid, niemand was op iets aanspreekbaar. Ik zat afgelopen zondag nog te praten met Pierre Heijnen, de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Die zegt tegen me 'als je nu zegt dat je het doet, dan mag je je gang gaan'. Vraag ik aan hem: maar zijn jullie niet rond met Wetzel? 'Oh, ja', zegt-ie dan. Kijk, dat bedoel ik", aldus Jol.