De Visser niet bekend met interesse Ajax

De Visser niet bekend met interesse Ajax

06-05-2008 13:07

Volgens Sportweek wil de nieuwe eindverantwoordelijke bij Ajax, Marco van Basten, een poging wagen met De Visser in gesprek te komen. Afgelopen zomer stapte scout Hans van der Zee al over van PSV naar Ajax. Door een conflict met algemeen directeur Jan Reker van PSV vertrekt de talentenjager in de zomer bij PSV.

De Visser hoorde tot op heden echter nog niks van de Amsterdammers. "Mijn contract bij PSV loopt eind juni af en dat ga ik niet verlengen. Maar ik stop niet als scout en laat alle opties open. Van Ajax heb ik niks gehoord, er zijn wel andere clubs die geïnformeerd hebben", zo zegt hij.

De Zeeuw haalt in het weekblad bovendien hard uit naar het beleid van Reker.  "Reker plaatst zichzelf boven een fenomenale keeper als Gomes en boven mij als internationaal scout. Het is vreemd dat de RvC zich achter Reker blijft opstellen. Ik had veel vertrouwen in voorzitter Schuitema, maar dit valt me erg tegen van hem."

Onder Reker komt de toekomst van PSV in gevaar, denkt de scout. "Reker wil Van Raaij, Hiddink en Valckx in één persoon zijn, hij trekt alle macht naar zich toe, hij wil de hele club beheersen. En nu gaat hij zich ook al met de scouting bemoeien, terwijl hij daar geen verstand van heeft", vindt De Visser. Mijn inbreng als scout wordt opeens 'overschat' genoemd. Ik noem dat vuilspuiterij. De acht PSV-titels van de laatste tien jaar zijn niet mijn verdienste geweest, maar ik heb wel mijn steentje bijgedragen."

"Volgens anonieme bonnen in het Eindhovens Dagblad zou ik slechts bij drie transfers betrokken zijn geweest, van Alex, Gomes en Kezman. Maar ik heb wel dertig spelers positief gescout. En meer dan de helft speelt nu aan de top", zo verdedigt hij zichzelf. "Reker zegt dat hij de enige is die de waarheid spreekt, dat hij niks fout heeft gedaan, maar als iemand hier de feiten verdraait, dan is hij het wel."

"Ik zou ze (RvC, red.) kunnen aanklagen. Ik word in verband gebracht met maffiapraktijken, dat is zeer kwalijk", vindt De Visser. Mijn naam wordt bezoedeld. Er wordt vuil spel gespeeld, door via de plaatselijke krant allemaal valste berichten naar buiten te brengen. Ik gooi niet met modder, ik ben niet kwetsend en ik heb niemand een leugenaar genoemd. Maar Reker kan geen club runnen, daarom stop ik er mee."