De Mos noemt nieuwe club voor Xavi Simons: 'Ik zie dat hij zoekende is'

De Mos noemt nieuwe club voor Xavi Simons: 'Ik zie dat hij zoekende is'

15-05-2023 12:58
53

Arsenal zou weleens de nieuwe club van Xavi Simons kunnen worden. Althans, dat denkt Aad de Mos. Hij vermoedt dat de twintigjarige PSV'er niet voor niets van zaakwaarnemer is gewisseld.

Vorige week werd bekend dat Simons zijn belangen voortaan laat behartigen door de Engelse zaakwaarnemers Darren Dein en Stuart Peters. "Het geeft aan dat hij zoekende is", reageert De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

"Misschien denkt hij aan Arsenal", vervolgt de voormalige trainer. "Zijn nieuwe zaakwaarnemers hebben veel contacten bij Arsenal. Arsène Wenger zat daar ook. Ik hoop dat Earnest Stewart (technisch directeur PSV, red.) het voor elkaar krijgt om Simons hier te houden."

Een langer verblijf van Simons moet 'prioriteit één' zijn in Eindhoven, aldus De Mos. "PSV zal stappen moeten ondernemen." Simons kan in de zomer voor twaalf miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Het is nog onduidelijk of dat ook gaat gebeuren.

Simons maakte zondag weer het verschil voor PSV, dat door zijn doelpunt drie cruciale punten pakte tegen Fortuna Sittard (2-1). De teller staat nu op zestien goals in de Eredivisie en daarmee is hij nog steeds in de race voor de topscorerstitel.