Blokzijl (FC Groningen) mist inhaalduel met Ajax vanwege VWO-eindexamen

Blokzijl (FC Groningen) mist inhaalduel met Ajax vanwege VWO-eindexamen

16-05-2023 13:55 Laatste update: 14:03
23

FC Groningen kan tegen Ajax niet beschikken over Thijmen Blokzijl. De achttienjarige verdediger heeft andere prioriteiten: dinsdagmiddag staat zijn VWO-eindexamen Economie op het programma. 

Blokzijl is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij Groningen, dat na de staking van afgelopen zondag zeer negatief in de spotlights staat. Hat talent maakte dit seizoen in dertien competiteduels zijn opwachting. 

Afgelopen zondag zat hij op de bank toen Groningen - Ajax al na enkele minuten spelen definitief werd gestaakt. Deze keer is hij er helemaal niet bij, zo maakt de club via Twitter bekend. 'Thijmen Blokzijl is er niet bij vanwege een VWO-eindexamen', zo klinkt het. 

De jeugdinternational van Oranje zal ook nog wel even moeten wachten voordat hij de tussenstand kan zien. Het examen staat namelijk gepland van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Poging twee van Groningen - Ajax begint om 15.00 uur. Voor de degradant staat er op sportief vlak niets meer op het spel. Voor Ajax wel. De Amsterdammers kunnen bij een overwinning weer de derde plek overnemen van AZ.