'Geen verzoening tussen Toulouse en Aboukhlal, club en speler willen uit elkaar'

'Geen verzoening tussen Toulouse en Aboukhlal, club en speler willen uit elkaar'

16-05-2023 15:33
214

Het Toulouse-sprookje van Zakaria Aboukhlal lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De oud-speler van AZ werd deze week uit de selectie gezet en nu zouden beide partijen zelfs uit elkaar willen gaan.

Aboukhlal weigerde mee te doen aan een LGBTQ-actie bij de club en werd vervolgens beschuldigd van vrouwonvriendelijke uitspraken. De rechtsbuiten werd al uit de selectie gezet en volgens Foot Mercato valt de relatie tussen beide partijen niet meer te herstellen. In april liet Aboukhlal nog weten het naar zijn zin te hebben. "Toulouse is als een familie. De stad is ook gezellig, de supporters staan altijd achter ons. Het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling", meende de aanvaller destijds.

De rechtsbuiten staat tot 2026 onder contract bij Toulouse, maar zal in de zomer op zoek gaan naar iets anders. Buiten de controverse om overlegt Aboukhlal uitstekende getallen in de Ligue 1. Dit seizoen is de speler goed voor acht doelpunten en vijf assists bij de winnaar van de Coupe de France. Voor zijn avontuur bij Toulouse speelde Aboukhlal tussen 2019 en 2022 bij AZ.