Vink ziet slechts één uitzondering bij Ajax: De rest? Belachelijk

Vink ziet slechts één uitzondering bij Ajax: "De rest? Belachelijk"

16-05-2023 17:24
57

Marciano Vink pakt de spelers van Ajax hard aan na de moeizame zege op bezoek bij FC Groningen. De analist van ESPN vindt de Amsterdammers veel te gemakzuchtig, waardoor het nog bijna mis dreigde te gaan in de lege Euroborg (2-3).

"Aan de bal wil het allemaal nog wel. Kudus is een speler die van niets iets kan creëren. Maar je zult ook moeten omschakelen. Er zijn te veel spelers die te gemakkelijk denken over situaties. Dat is gewoon heel vervelend", analyseert Vink meteen na het laatste fluitsignaal.

"Het begint voorin, maar dan zie je dat het hele elftal uit balans is", vervolgt de voormalig middenvelder van Ajax. "Spelers schakelen niet om, er ontstaan ruimtes. Dan krijg je het gewoon lastig. Als je naar de aanloop van de goal van Duarte kijkt: hoe men verdedigt, hoe men de ruimte verdedigt, hoe men de man oppakt. Totáál niet. Je staat 1-3, het is heel makkelijk van: het zal wel niet. Maar het zal wél", aldus een verontwaardigde Vink.

De analist zag slechts één uitzondering in de ploeg van coach John Heitinga. "Steven Bergwijn moet ik wel een compliment maken, die heeft dat deze wedstrijd wel goed opgepakt. Hij heeft het een stuk of 25 keer gedaan, maar de rest? Belachelijk."