Veldbestormer FC Groningen niet vervolgd, bestuur moet op matje bij burgemeester

Veldbestormer FC Groningen niet vervolgd, bestuur moet op matje bij burgemeester

17-05-2023 12:28
138

De 27-jarige man die zondag het veld oprende bij de wedstrijd van FC Groningen tegen Ajax gaat niet vervolgd worden. Dat meldt een woordvoerder van het OM aan RTV Noord. De man krijgt alleen een boete voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitskaart na zijn aanhouding.

Volgens het Openbaar Ministerie is het bestormen van een voetbalveld niet strafbaar en staat het spandoek dat de man droeg daar buiten. Het duel moest definitief gestaakt worden vanwege de rookbommen die op het veld werden gegooid, nadat de man het veld opkwam. De sfeer is inmiddels zo erg geworden in Groningen, dat het lijkt alsof de hooligans de club in hun macht hebben.

Inmiddels zijn algemeen directeur Wouter Gudde en Raad van Commissarissen-lid Paul van Rook bezig met het oplossen van de verziekte sfeer bij FC Groningen. Zo is het duo woensdag in gesprek gegaan met burgemeester Koen Schuiling. Die zal aan de hand van het gesprek beslissen of er op zondag 28 mei tegen Sparta wel of geen publiek in het stadion mag zitten.