VP Award 2023: wie volgt Sinisterra op als beste speler van de Eredivisie?

VP Award 2023: wie volgt Sinisterra op als beste speler van de Eredivisie?

18 mei - 12:00
276

De stemlokalen zijn geopend: wie is de beste speler van de Eredivisie in het seizoen 2022/2023? De VoetbalPrimeur-redactie heeft een shortlist met twintig spelers samengesteld en de komende dagen kun jij daaruit je persoonlijke favoriet kiezen.

Jouw stem telt zwaar mee: vijftig procent van de uitslag wordt door de VP-community bepaald. De andere vijftig procent komt van de redactie van VoetbalPrimeur. 

Kampioen Feyenoord is dit jaar de absolute hofleverancier met zes spelers, gevolgd door Ajax en AZ (beide drie), PSV en FC Twente (beide twee) en Sparta, FC Utrecht, sc Heerenveen en NEC (allen één).

De editie van vorig seizoen kreeg een duidelijke winnaar. Luis Sinisterra ontving 22 procent van de stemmen, waarmee hij gedeelde nummers twee Jurriën Timber en Cody Gakpo voor bleef. Gernot Trauner en Jurriën Timber maakten de top-vijf compleet.

De VP Award ging eerder naar Hakim Ziyech (2016), Nicolai Jörgensen (2017), opnieuw Ziyech (2018), Matthijs de Ligt (2019), Dusan Tadic (2021) en dus Sinisterra. Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen, op alfabetische volgorde:

Wie was de beste speler van dit seizoen en verdient de VP Award 2023? Breng nú je stem uit via onderstaande poll. Stemmen kan tot maandag 22 mei 23.59 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s