'Ik speel graag tegen Ajax, het is heerlijk om van ze te winnen natuurlijk'

'Ik speel graag tegen Ajax, het is heerlijk om van ze te winnen natuurlijk'

19-05-2023 14:30 Laatste update: 15:36
69

FC Utrecht-aanvaller Othman Boussaid kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag. De 23-jarige Belg beseft dat het duel in Amsterdam een extra lading heeft in de Domstad.

Utrecht kan nog als zesde eindigen in de Eredivisie, terwijl Ajax afstevent op de derde plek in de eindrangschikking. "Het is voor FC Utrecht altijd een beladen duel. Bovendien speel je daar wel voor vijftigduizend man. Ik speel graag tegen Ajax", zegt Boussaid tegen Voetbal International. "Je wilt je niveau testen tegen een tegenstander als Ajax. En het is heerlijk om van ze te winnen natuurlijk."

Wedden

Meer odds

Het doel voor Utrecht dit seizoen is een ticket voor Europees voetbal afdwingen. Dan zijn de moeizame wedstrijden en incidenten vergeten. "Dat is typisch Utrecht", lacht Boussaid. "Stel, je speelt een dramatisch seizoen maar je wint wel de play-offs, dan ben je voor de mensen hier het beste elftal van Nederland. Dat gevoel leeft hier ook. Ik was erbij toen we in 2019 wonnen van Vitesse. Dat was een geweldig feestje."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!