Van Dijk overtuigt Gakpo: 'Merkte aan alles dat dit de juiste stap zou zijn'

Van Dijk overtuigt Gakpo: 'Merkte aan alles dat dit de juiste stap zou zijn'

19-05-2023 15:48
11

Virgil van Dijk is lovend over de ontwikkeling van Cody Gakpo. De Liverpool-verdediger probeerde zijn ploeggenoot te overtuigen van een transfer naar de Premier League toen die nog bij PSV speelde. Dat plan slaagde.

"De kans dat Bobby (Roberto Firmino, red.) zou vertrekken, was aanwezig", begint Van Dijk bij Viaplay. "Ik heb Cody bij Oranje al meerdere malen zien voetballen en ook de groei als persoon, die hij kan maken, was zichtbaar. Ik merkte aan alles dat dit de juiste stap zou zijn voor hem. Ik wil niet zeggen dat ik er aan bij heb gedragen, want het kan ook de andere kant opvallen. Maar als persoon is hij natuurlijk een goede aanwinst voor de groep."

Wedden

Meer odds

Gakpo past zich moeiteloos aan bij Liverpool en wordt door manager Jürgen Klopp op verschillende posities ingezet. "Dat is heel bijzonder", stelt Van Dijk. "Hij kan het allemaal goed. Je moet die flexibiliteit ook hebben als er andere dingen gevraagd worden in een wedstrijd. Tegen Real Madrid stond hij op 'acht', dat doet hij ook goed in mijn ogen. Valse spits... Het kan allemaal."

Klopp zei eerder deze week dat Gakpo 'voetbal eet'. "Ik ben als persoon wel leergierig", reageert de aanvaller. "Zeker nu ik dit jaar op een hele andere positie sta als voorheen, kan ik veel leren van wat de trainers zeggen. Maar van Bobby kan ik ook heel veel leren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!