Timber heeft transferclausule: 'Op achtergrond gebeurt best veel qua interesse'

Timber heeft transferclausule: 'Op achtergrond gebeurt best veel qua interesse'

20-05-2023 07:57
57

Jurriën Timber kan voor een gelimiteerde afkoopsom vertrekken bij Ajax, hoewel technisch directeur Sven Mislintat er alles aan doet om hem te behouden. Volgens de 21-jarige verdediger speelt er op de achtergrond het nodige.

"Ik ben hem hier op De Toekomst tegengekomen en toen hebben we elkaar kort en een-op-een gesproken", begint Timber in het Algemeen Dagblad over Mislintat.  De Duitser wil inzetten op een duidelijke kern, met de Oranje-international als één van de leiders. "Met mijn zaakwaarnemer heeft hij langer gesproken. Voor zover ik weet, wil Ajax me hier houden. Verder kan ik er moeilijk iets over zeggen. Gesprekken daarover zullen binnenkort wel volgen."

Timber ligt tot medio 2025 vast in Amsterdam, maar hij heeft volgens het AD een transferclausule. Bovendien toonden Europese topclubs vorig jaar al interesse. "Eigenlijk zit ik nu in dezelfde situatie als vorig jaar. Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken. Ik ben blij dat ik bij Ajax zit. Hier kun je je altijd laten zien."

Wel is Timber benieuwd naar de plannen van Ajax deze zomer. "Dat vind ik belangrijk. Ik wil voor de prijzen vechten, meedoen om de Champions League. Dat is nu nog de vraag. Dat zijn aspecten die voor mij belangrijk zijn." Doorslaggevend zelfs? "Nee, het is niet zo dat ik weg ben als we geen Champions League spelen. Ajax blijft Ajax. Waar ik naar kijk: als ik wegga, klopt het hele plaatje dan? Ik weet ook hoe belangrijk de trainer en de jongens om je heen zijn. Ik ga ervan uit dat dat volgend seizoen beter zal zijn. Met of zonder mij, Ajax krijgt het meestal wel weer op de rit."

Timber staart zich niet blind op een transfer. "Ik snap de jongens die denken: als een topclub komt, ga ik. Het is ook moeilijk nee zeggen. Alleen, ik heb dat totaal niet. In mijn geval ligt alles nog open. Op de achtergrond gebeurt best veel qua interesse. Ik ga straks kijken wat de concrete opties zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!