Belgische sensatie droomt van Engelse topclubs: 'Maar heb minder met Arsenal'

Belgische sensatie droomt van Engelse topclubs: 'Maar heb minder met Arsenal'

20-05-2023 15:22
11

Gift Orban is een heuse sensatie bij KAA Gent en in de Jupiler Pro League. De twintigjarige Nigeriaan droomt al voorzichtig van een toptransfer naar de Premier League in de toekomst.

"Ik droom van de Premier League. Van Manchester United, Liverpool, Manchester City", beaamt Orban in Het Nieuwsblad. Arsenal noemt hij bewust niet. "Met Arsenal heb ik minder. Die houden er niet van om titels te winnen", lacht hij. "Onder Arsène Wenger ging het zo tien jaar: spelers kopen om ze dan te verkopen."

"Ik wil ergens gaan waar ze voor de prijzen spelen. Bij Real Madrid hebben ze geen tijd om tiki-taka te spelen, daar pakken ze gewoon titels", vervolgt de aanvaller, die uitsluit dat hij zijn volgende stap op geld baseert. "Ik wil het voetbal beleven, niet ergens in een stadion zitten waar slechts drie man naar mij zit te kijken. Dan heb je veel geld maar geen zin om te voetballen. Als je 35 jaar bent, kan je zo nog geld meepikken, maar als jonge gast wil je gelukkig zijn."

Orban speelt sinds januari voor Gent, dat hem voor 3,3 miljoen euro overnam van het Noorse Stabaek. Hij blijkt een schot in de roos: in negentien officiële duels scoorde hij al negentien keer. Ook gaf hij twee assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!