Vrouwenvoetbal geteisterd door zware blessures: 'De kalender is overvol'

Vrouwenvoetbal geteisterd door zware blessures: 'De kalender is overvol'

20-05-2023 18:04 Laatste update: 18:20
25

Volgens Vivianne Miedema is het geen toeval dat het vrouwenvoetbal wordt geteisterd door zware blessures. Dat vertelt de speelster van Arsenal tegen het Algemeen Dagblad.

Miedema scheurde vorig jaar haar kruisbanden af. "We hebben op de eerste plaats veel te veel gespeeld. De kalender is overvol en het blijft maar doorgaan. Je zult na het het WK weer zien dat speelsters geblesseerd raken", zegt de Oranje Leeuwin. Maar er is meer. "Wij bij Arsenal moeten fit blijven met twee fysiotherapeuten voor een complete selectie van meer dan 20 speelsters. Hoe kan dat goed gaan? Neem Beth (Mead, teamgenoot en geliefde red.) en mij. We zijn compleet verschillend. Mentaal, fysiek, we hebben een andere menstruatiecyclus. Maar we doen wel precies hetzelfde herstelprogramma. Dat is niet juist. Als we minder blessures willen hebben in het vrouwenvoetbal, moet dat echt verbeteren. Zo simpel is het."

Miedema komt met een oplossing. "Meer mensen om ons heen qua begeleiding. Dat is de verantwoordelijkheid van de clubs. Alles is nu zo op de korte termijn gericht. Als we deze sport een serieuze kans willen geven, moeten clubs eerst het risico nemen om te investeren, om er later profijt van te hebben."