Robben benaderd voor functie binnen Groningen: 'Hij moet het wel zelf willen'

Robben benaderd voor functie binnen Groningen: 'Hij moet het wel zelf willen'

21 mei - 11:08 Laatste update: 11:48
62

Hans Nijland hoopt dat FC Groningen er snel in slaagt om Arjen Robben, in wat voor functie dan ook, te strikken. De voormalig directeur van de degradant ondernam in het verleden zelf ook een aantal pogingen om de voormalig topspeler aan de club te binden. 

"Wat zou er nou mooier zijn, het is een kind van de club", aldus Nijland zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij hield altijd contact met de club, en ik ging zelf ook regelmatig bij hem langs in München. Ook ik heb diverse pogingen gedaan om hem te betrekken bij de club, maar dat moet hij wel zelf willen. Op dit moment heb ik begrepen dat hij ervoor kiest om wat meer in de luwte te opereren."

Een keuze waar Nijland begrip voor heeft. "Ik moet je eerlijk zeggen: na de carrière die hij heeft gehad, begrijp ik dat ook wel. Om nou te zeggen: Robben zou de redding van de club zijn, dat gaat te ver. Het zou wel schitterend zijn, en een hele belangrijke stap voorwaarts. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen als Henk Veldmate (scout) en Dick Lukkien (nieuwe trainer) terugkeren. En ik hoop dat Marcel Groninger (assistent-bondscoach Jong Oranje) daar snel aan toegevoegd wordt", besluit Nijland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie