Lissabon kleurt rood: Benfica landskampioen, kroon op debuutseizoen Schmidt

Lissabon kleurt rood: Benfica landskampioen, kroon op debuutseizoen Schmidt

27-05-2023 20:58 Laatste update: 21:02
99

Roger Schmidt is zaterdagavond met Benfica kampioen van Portugal geworden. Door de 3-0 overwinning op Santa Clara eindigen As Águias definitief boven FC Porto. 

Benfica liet vorige week tegen Sporting Portugal het eerste matchpoint liggen, maar Schmidt maakte zondag definitief een einde aan de stiekeme hoop van Porto. De oud-trainer van PSV zag zijn ploeg overtuigend voor de dag komen tegen Santa Clara. Gonçalo Ramos, Rafa Silva en Alejandro Grimaldo (penalty) namen de treffers voor hun rekening. 

Door de 3-0 zege komt Benfica op 87 punten uit 34 wedstrijden. Het kampioenschap is de blinkende kroon op het succesvolle debuutseizoen van Schmidt bij Benfica. De Duitser liet zijn ploeg, die ook in de Champions League hoge ogen gooide, vooral de eerste maanden zeer indrukwekkend voetbal spelen. 

De grote uitblinker aan de zijde van Benfica dit seizoen is Gonçalo Ramos. De spits was in 30 competitieduels goed voor 19 doelpunten. Ook Fredrik Aursnes, die afgelopen zomer overkwam van Feyenoord, ontpopte zich gauw tot een belangrijke schakel. Hetzelfde geldt voor ex-Ajacied David Neres. Aursnes stond zaterdag in de basis, Neres viel in.

Voor Benfica is het de eerste landstitel in vier jaar tijd. Vorig jaar eindigde de club nog als derde.