Excelsior-trainer Dijkhuizen vindt uitspraken van aanvoerder 'overdreven'

Excelsior-trainer Dijkhuizen vindt uitspraken van aanvoerder 'overdreven'

21-05-2023 14:40 Laatste update: 15:05

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen hoopt deze zondag al lijfsbehoud te bewerkstelligen. De Rotterdamse club staat tegenover Fortuna Sittard en kan met een overwinning een enorme stap richting een volgend Eredivisie-seizoen zetten. 

Dijkhuizen is duidelijk over het plan van aanpak in aanloop naar het duel. "We moeten winnen, we gaan spelen om te winnen, daar heb ik ook de opstelling naar gemaakt", stelt de trainer tegenover ESPN. "Het kan geweldig zijn na afloop of in mineur zijn. We hebben het in eigen hand. Ik vind play-offs heel leuk, maar alleen voor promotie, niet om erin te blijven."

Feyenoord-trainer Arne Slot hekelde Excelsior begin mei omdat het veld niet werd gesproeid. Dijkhuizen meldt dat het deze keer wel gebeurt, al is het de vraag hoeveel zin het heeft. "Met dit soort weersomstandigheden is dat na tien minuten weg. De tank is niet zo groot, dus we kunnen maar één keer sproeien."

Aanvoerder Redouan El Yaakoubi sprak zaterdag van een 'duel om leven en dood'. Dijkhuizen vindt dat ietwat overdreven. "Ik las het ja, dat gaat mij iets te ver, maar we willen zo graag erin blijven. We hebben dit seizoen zo genoten van de Eredivisie, ik moet er niet aan denken om weer terug te gaan naar de Keuken Kampioen Divisie", besluit Dijkhuizen.

Excelsior speelt de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij FC Volendam. Excelsior staat op het moment van schrijven één punt boven nummer zestien FC Emmen.