Jansen begrijpt besluit van NEC: 'Donderdag heeft mensen aan het denken gezet'

Jansen begrijpt besluit van NEC: 'Donderdag heeft mensen aan het denken gezet'

21-05-2023 15:05 Laatste update: 15:08
8

Pascal Jansen is diep teleurgesteld in de zogeheten 'AZ-fans' die donderdag na de uitschakeling in de Conference League op de vuist gingen met fans van West Ham United. De trainer van AZ hoopt dat er snel een oplossing wordt gevonden voor het toenemende geweld in stadions.

AZ kende in aanloop naar het duel met West Ham een uitstekende reeks in Europese thuiswedstrijden, maar ging uiteindelijk met 0-1 ten onder. Jansen spreekt in aanloop naar het duel met NEC Nijmegen met ESPN. "We hadden gehoopt op meer en gingen daarvan uit. We hebben het niet gehaald, dus is het daarna schakelen. We zitten er 24 uur mee, niet langer."

Na afloop werd het zeer onrustig in het AFAS Stadion en zocht een groep AZ-supporters de tegenstander op. "Het is een vervelende afloop geweest, laten we hopen dat we hier allemaal een passende oplossing voor kunnen vinden." Vanwege het incident zijn er zondag geen uitfans aanwezig bij NEC - AZ.

Jansen vindt het jammer dat er geen supporters zijn meegereisd, maar begrijpt het besluit van de Nijmegenaren. "Mijn persoonlijke mening doet er niet toe, ik kan me voorstellen gezien hetgeen dat er donderdag is gebeurd dat het mensen aan het denken heeft gezet. Daarom hebben zij deze beslissing genomen." De Alkmaarders zijn nog altijd in de race voor plek drie in de Eredivisie. De achterstand op Ajax bedraagt twee punten.