Van der Sar weggehoond door Ajax-aanhang: 'Dit is niet meer houdbaar'

Van der Sar weggehoond door Ajax-aanhang: 'Dit is niet meer houdbaar'

21-05-2023 17:28 Laatste update: 21:08
135

Het wordt steeds ingewikkelder voor Edwin van der Sar om aan te blijven als algemeen directeur van Ajax. Dat stelt Gertjan Verbeek. Hij werd voor Ajax - FC Utrecht getrakteerd op een striemend fluitconcert in de Johan Cruijff Arena.

Van der Sar probeerde voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen Maarten Stekelenburg (stopt) en Michael Reiziger (vertrekt) in het zonnetje te zetten, maar zijn dankwoord was bijna onverstaanbaar door het gefluit van de Ajax-achterban. "Dit is niet meer houdbaar", reageert Verbeek bij ESPN.

"Als je als algemeen directeur zo het veld opkomt en afscheid probeert te nemen van twee clubmensen, maar niet eens de kans krijgt om een fatsoenlijk dankwoord uit te spreken... Hij heeft zijn krediet verspeeld", vervolgt Verbeek over Van der Sar. "Het wordt steeds lastiger om te functioneren binnen de club en ook voor de raad van commissarissen wordt het steeds lastiger om hem in het zadel te houden."

De achterban van Ajax houdt Van der Sar verantwoordelijk voor het mislukte seizoen. ESPN-analist Marciano Vink noemt de situatie 'heel pijnlijk'. Verbeek: "Hij is verantwoordelijk voor aardig wat miskleunen. Nu wordt ook John Heitinga weer in onwetendheid gelaten. Dat is een heel slechte situatie."