B-elftal van landskampioen City rekent af met teleurstellend Chelsea

21-05-2023 18:55 Laatste update: 21:06
32

Manchester City heeft als kersverse landskampioen zondag ook geen fout tegen Chelsea FC gemaakt. The Citizens kwamen er zaterdag achter dat de titel binnen was na de nederlaag van Arsenal, maar trakteerden de thuisfans 'gewoon' op een overwinning.

Arsenal ging zaterdag onderuit tegen Nottingham Forest en daarom kon de champagne vervroegd worden ontkurkt. De ploeg van Pep Guardiola trad zondag op tegen Chelsea en deed dat met een flink aangepast elftal. Guardiola stelde onder meer Kalvin Phillips, Sergio Gómez, Cole Palmer en Rico Lewis op. Zelfs doelman Ederson nam plaats op de bank en Stefan Ortega nam zijn plek in. Bij Chelsea begon Noni Madueke op de bank.

Ondanks het B-elftal van City had de ploeg van Guardiola het meeste balbezit en kwam de kampioen na een klein kwartier al op voorsprong. Julian Álvarez, die normaliter als supersub dient, mocht starten in plaats van Erling Haaland en bracht de ploeg direct op voorsprong. In het restant van de eerste helft werd Chelsea meermaals gevaarlijk, maar bleef de 1-0 stand bij het rustsignaal op het scorebord.

In de tweede helft leek City een kwartier voor tijd de voorsprong te verdubbelen, maar de tweede treffer van Álvarez werd afgekeurd wegens hands van Riyad Mahrez. Guardiola probeerde na de afgekeurde goal door te zetten en bracht onder meer Haaland, Kevin De Bruyne en Rodri binnen de lijnen. Chelsea werd via Madueke in de slotfase nog gevaarlijk. Mykahylo Mudryk en Cesar Azpilicueta werden nog zeer gevaarlijk in de slotfase, maar het bleef bij 1-0.

Door de overwinning klimt City naar 88 punten en wordt er nóg meer glans gegeven aan de behaalde landstitel. Chelsea blijft op de twaalfde plaats steken na de vijftiende nederlaag van het seizoen. City is nog altijd in de race voor de treble en moet het nog tegen Manchester United opnemen in de FA Cup-finale en Internazionale verslaan in de finale van de Champions League.