Hato zelfkritisch: 'Als zeventienjarige speler van Ajax moet je ook coachen'

Hato zelfkritisch: 'Als zeventienjarige speler van Ajax moet je ook coachen'

21-05-2023 20:14 Laatste update: 21:04
22

Jorrel Hato is enorm blij met de overwinning van Ajax in eigen huis tegen FC Utrecht (3-1). De verdediger, die ijzersterk speelde, vindt echter dat er nog verbeterpunten zijn bij zichzelf.

"Ik kan nog beter worden in het koppen en het coachen. Als zeventienjarige moet je ook coachen. Je bent centrale verdediger en ziet overal op het veld wat er gebeurt, dus dat moet ik mezelf aanleren. Ook in het eerste", vertelt de verdediger voor de camera van ESPN.

Nadat Owen Wijndal werd gewisseld, werd Hato naar de linksbackpositie geschoven. Met een voorassist liet het jonge talent zien dat hij ook over aanvallende kwaliteiten beschikt. "Maar ik ben ook gewoon een verdediger. Ik moet mijn taken uitvoeren en verdedigen. Dat kan nog veel meer."

Hato is nog niet zo heel lang zeventien jaar oud (7 maart), maar hij heeft zich in een razendsnel tempo in het eerste elftal van de Amsterdamse grootmacht geknokt. "Dat besefmomentje heb ik nog niet gehad. Het seizoen gaat door en je moet zorgen dat je er welke week weer staat." Of hij het nog spannend vindt om in Ajax 1 uit te komen? "Ik vind het niet spannend. Ik voetbal om goed te spelen en als team te winnen."