'Het zou een grote eer zijn als ik als topscorer van de Eredivisie eindig'

'Het zou een grote eer zijn als ik als topscorer van de Eredivisie eindig'

21 mei - 20:59 Laatste update: 21:02
24

Anastasios Douvikas is naar eigen zeggen druk bezig met de topscorerslijst van de Eredivisie. Dat vertelt de spits van FC Utrecht na afloop van het verloren duel met Ajax (3-1) aan het Algemeen Dagblad.

Al snel na het laatste fluitsignaal in de Johan Cruijff Arena is Douvikas op de hoogte van de verrichtingen op de andere velden. Met name over de wedstrijd in Eindhoven, waar PSV en SC Heerenveen tegenover elkaar stonden. Ofwel Sydney van Hooijdonk (16 goals) tegen Xavi Simons (17). "Eentje erbij voor Simons", zegt de Griek, die de topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert met achttien goals. "Als het zo blijft, zou ik heel blij zijn."

Douvikas is ook buiten de lijnen volop bezig met zijn ambt. "Ja, natuurlijk houdt het me bezig, die topscorerslijst", bekent de aanvaller. "Een spits wil scoren, dan is hij belangrijk voor het team. En scoren, dat doe ik dit seizoen. Het zou een grote eer zijn als ik als topscorer van de eredivisie eindig."

In de 49ste minuut schoot Douvikas de bal tussen de palen tegen Ajax. "Een geweldig gevoel", beschrijft Douvikas de 1-1. "Je speelt tegen een grote club, in een groot stadion. Dan wil je je laten zien. Gelukkig héb ik me kunnen laten zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s