Mbappé scoort twee keer binnen twee minuten en zet PSG op matchpoint

21-05-2023 23:06 Laatste update: 23:55
22

Paris Saint-Germain heeft dankzij twee doelpunten van Kylian Mbappé afgerekend met Auxerre. De Franse topclub won met 1-2 in Stade de l'Abbé-Deschamps. PSG heeft nog één punt nodig om zeker te zijn van de elfde landstitel.

Mbappé zorgde al snel voor de 0-1 op aangeven van Fabián Ruiz. Twee minuten later, in de achtste minuut, was het opnieuw raak voor de aanvaller. Door een aansluitingstreffer van Lassine Sinayoko in de tweede helft zorgde Auxerre voor een spannende slotfase, maar een tweede goal bleef uit en dus hield PSG stand. Mbappé zette bijna een hattrick achter zijn naam, maar zijn derde doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het aanstaande titelfeest van Paris Saint-Germain vindt op zijn vroegst volgende week plaats. RC Lens, de huidige nummer twee, verspeelde eerder op de zondag geen punten bij Lorient en won met 1-3. Als PSG aankomende zaterdag minimaal een punt pakt bij Strasbourg, dan is de ploeg van Christophe Galtier weer kampioen van Frankrijk.