'Dat is de opstelsom van heel veel spelers die bezig zijn met een transfer'

'Dat is de opstelsom van heel veel spelers die bezig zijn met een transfer'

22-05-2023 13:26
16

Rogier Meijer is zeer teleurgesteld in zijn ploeg na de 0-3 nederlaag tegen AZ. De trainer van NEC heeft wel een verklaring waarom zijn spelers ondermaats presteerden.

"We beginnen met de beste bedoelingen aan de wedstrijd, dat zag je vandaag ook in de eerste twintig minuten", vertelt Meijer aan de Gelderlander. "Alleen je ziet nu wel dat als er dingen niet gaan zoals wij het graag willen, dat we niet meer zo spelen als voorheen. De honderd procent scherpte en de arbeid die moet worden geleverd ontbreekt. Dat is de opstelsom van heel veel spelers die bezig zijn met wat anders, zoals een transfer."

NEC speelt volgende week een uitduel met Fortuna Sittard. Voor beide teams staat er niets meer op het spel. "We moeten nou eenmaal nog een keer spelen en daar kunnen we ook iets leuks van maken. Dat wordt de insteek. Ik ga er over nadenken of ik spelers die vertrekken nog wat speeltijd gun, zoals Mattijs Branderhorst. Er zullen sowieso weer wat wijzigingen moeten komen, omdat Lasse Schöne en Dirk Proper zijn geschorst. We moeten ons nog één keer van onze beste kant laten zien."

De Nijmegenaren waren dit seizoen lang in de race voor een plekje in de play-offs om Europees voetbal, maar nummer acht sc Heerenveen is definitief uit zicht verdwenen.