Van der Vaart haalt uit: 'De Grote Van der Sar, hier word ik heel verdrietig van'

Van der Vaart haalt uit: 'De Grote Van der Sar, hier word ik heel verdrietig van'

22-05-2023 07:11
94

Rafael van der Vaart haalt uit naar de supporters van Ajax. Een deel van de aanhang floot Edwin van der Sar uit toen hij voor de wedstrijd afscheid wilde nemen van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger. Respectloos, vindt Van der Vaart.

"Hier word ik heel verdrietig van", reageert de oud-Ajacied bij Studio Voetbal. "We weten allemaal dat het zo werkt in het voetbal, maar deze man heeft zoveel betekend als speler. Blijkbaar is het krediet tot de voordeur en is het daarna klaar. Dit is toch pijnlijk om te zien... De grote Van der Sar, we kennen hem allemaal, die wil alleen het beste voor Ajax."

Van der Vaart stoort zich aan het gedrag van de Ajax-fans, ook door het feit dat het afscheid van Stekelenburg en Reiziger werd overschaduwd. "Als hij mooie woorden spreekt voor Stekelenburg en Reiziger, kunnen ze het nog niet opbrengen om even hun mond te houden. Ik vond dit zo respectloos, jammer."

"Dat het een teleurstellend seizoen is, weten we met zijn allen. We moeten deze wedstrijd winnen om te zorgen dat we de volgende stap kunnen maken", was het enige wat Van der Sar kwijt wilde over het fluitconcert. Na afloop nam trainer John Heitinga het op voor de algemeen directeur.