'Álvarez lijkt afscheid te nemen van Ajax en is hard op weg naar Duitsland'

'Álvarez lijkt afscheid te nemen van Ajax en is hard op weg naar Duitsland'

22-05-2023 07:40
46

Edson Álvarez speelt komende zondag tegen FC Twente vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Borussia Dortmund geeft volgens Duitse media gas voor de Mexicaan, die graag de overstap naar de Bundesliga-koploper wil maken.

Dortmund is zeer geïnteresseerd in Álvarez en wil zijn komst voor het eind van de maand afronden, melden Sport Bild, Kicker en Sky. Ajax zou veertig miljoen euro vragen voor de Mexicaan en BVB lijkt bereid die transfersom op tafel te leggen. Vorig jaar kon Álvarez nog voor ruim zestig miljoen euro naar Chelsea.

Inmiddels heeft Dortmund ook meerdere gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemer van Álvarez. Naast de koploper van Duitsland zouden Brighton & Hove Albion én Napoli belangstelling hebben, maar de Engelse en Italiaanse club komen waarschijnlijk te laat. Het eveneens geïnteresseerde Bayern München lijkt niet concreet te worden.

Álvarez staat bij Ajax onder contract tot de zomer van 2025. Na de zege op FC Utrecht (3-1) leek de middenvelder, die in 2019 voor vijftien miljoen euro overkwam van Club América, afscheid te nemen van het publiek in de Johan Cruijff Arena.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!