Schaamte na nieuwe blamage FC Groningen: 'Je zet jezelf gewoon voor lul'

Schaamte na nieuwe blamage FC Groningen: 'Je zet jezelf gewoon voor lul'

22 mei - 08:15
105

Het rampseizoen van FC Groningen kreeg zondag een nieuw hoofstuk met een ontluisterende nederlaag bij Vitesse (6-0). Doelmannen Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer schamen zich.

Leeuwenburgh kreeg op slag van rust een rode kaart, waarna Vitesse uitliep naar een 6-0 overwinning. "Na die rode kaart heb ik in de kleedkamer even alles laten bezinken. Ik heb eigenlijk niets meer van de wedstrijd gezien", erkent de doelman tegenover RTV Noord.

Omdat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, heeft Leeuwenburgh zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al gespeeld. "Het hele besef dat dit 'm echt was, is nog niet echt geland. Het stond niet op de planning dat dit de laatste wedstrijd was. Het was een achtbaan, vooral dit seizoen, dat voelt alsof het drie of vier jaar heeft geduurd."

Leeuwenburgh werd in Arnhem vervangen door De Boer. De reservedoelman moest vijf keer vissen. "Het is kut, ik kan niet anders zeggen", reageert hij. "Dit kan, met alle respect, niet tegen een ploeg als Vitesse. Ook niet met een man minder. We zijn al gedegradeerd, maar we hadden onszelf beter moeten verkopen. Je zet jezelf gewoon een beetje voor lul."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie