Tien Eredivisie-flops: spits zonder goals, PSV spant de kroon na wanprestatie

Tien Eredivisie-flops: spits zonder goals, PSV spant de kroon na wanprestatie

22-05-2023 11:00
24

Speelronde 33 van de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst, met daarin plaats voor drie spelers van PSV. Ook de improductieve Roberts Uldrikis, twee spelers van FC Volendam, een 'rode' NEC'er, Jeffrey Bruma én dissonanten van FC Groningen en RKC Waalwijk komen erin voor.

Roberts Uldrikis (SC Cambuur): Uldrikis en gemiste kansen, het gaat dit seizoen hand in hand. Het lukte de Letse spits zelfs vanaf de strafschopstip niet om zijn eerste goal van het seizoen te maken.

Wedden

Meer odds

Filip Stankovic (FC Volendam): normaliter is hij een puntenpakker, maar met twee cruciale fouten had Stankovic een groot aandeel in de 3-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. En dat terwijl hij binnen twee minuten nog een penalty stopte.

André Ramalho (PSV): het is klip en klaar dat PSV moet doorselecteren in de verdediging als de Eindhovenaren volgend seizoen een serieuze gooi willen doen naar de eerste landstitel sinds 2018. Ramalho benadeelde zijn team tegen Heerenveen door over de bal te maaien.

Patrick van Aanholt (PSV): nog een PSV'er bij de Eredivisie-flops. Van Aanholt werd overlopen door Milan van Ewijk en stond met een taxatiefout aan de basis van de tweede Heerenveen-goal.

Achraf Douiri (FC Volendam): de 23-jarige middenvelder kreeg voor het eerst een basisplaats van Wim Jonk in de Eredivisie, maar wist het vertrouwen niet bepaald terug te betalen. Diouiri speelde niets klaar.

Dirk Proper (NEC): na de kansloze wedstrijd tegen AZ werd Proper bij NEC uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Met een beteuterd gezicht ging hij op de foto, want kort daarvoor kreeg hij rood voor een tackle op Jordy Clasie.

Guus Til (PSV): ook Til beleefde een middag om heel snel te vergeten. Elke keer als de aanvallende middenvelder van PSV aan de bal kwam, stokte het Eindhovense aanvalsspel. Na een klein uur werd hij uit zijn lijden verlost.

Juriën Gaari (RKC Waalwijk): de keuze had op meer spelers van RKC kunnen vallen na de harde nederlaag tegen FC Twente, maar Gaari maakt het wel heel bont. Met een gele kaart op zak en een illusie armer keerde hij zondagavond terug naar huis.

Peter Leeuwenburgh (FC Groningen): wat voor Gaari geldt, geldt ook voor Leeuwenburgh. De doelman leverde de grootste wanprestatie bij het extreem zwakke Groningen door op slag van rust rood te pakken voor een overtreding op Million Manhoef.

Jeffrey Bruma (sc Heerenveen): Heerenveen sleepte een punt uit het vuur in Eindhoven en dat is weinig clubs gegeven, maar het hadden er ook drie kunnen zijn als Bruma geen penalty had veroorzaakt met zijn overtreding op Xavi Simons.