Onvrede bij Fortuna Sittard: 'Ik moet onder deze trainer niet te veel fout doen'

Onvrede bij Fortuna Sittard: 'Ik moet onder deze trainer niet te veel fout doen'

22 mei - 11:33
30

Deroy Duarte weet nog niet of hij Fortuna Sittard trouw blijft. De 23-jarige middenvelder kan een contractvoorstel tegemoet zien, maar voelt zich niet helemaal senang onder trainer Julio Velázquez.

Duarte blikt na de 33ste speelronde, waarin Fortuna Sittard ruim verloor van Excelsior (3-0), terug op een moeizaam seizoen. "Ik heb te maken gehad met blessures. Maar daarnaast vind ik dat ik te weinig speelminuten heb gekregen. Ik begrijp niet waarom", vertelt de middenvelder aan De Limburger.

Veel vertrouwen voelt Duarte niet onder Velázquez. "Ik heb het idee dat ik bij deze trainer niet te veel fout moest doen om mijn basisplek weer te verliezen." Hij kreeg geen uitleg en besloot niet meer aan te kloppen. "Het is ook een kwestie van respect. Er zat niets anders op dan mijn uiterste best te blijven doen op de trainingen."

Fortuna Sittard wil het contract van Duarte graag openbreken en verlengen. Als Velázquez aanblijft - die kans is klein - lijkt de Rotterdammer niet snel geneigd bij te tekenen. "Ik wil gewoon spelen op het hoogste niveau."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s