'In wandelgangen wordt gezegd dat Cruijff de boel gaat overnemen bij Ajax'

'In wandelgangen wordt gezegd dat Cruijff de boel gaat overnemen bij Ajax'

22 mei - 15:26
144

Binnen Ajax doet een gerucht de ronde dat Jordi Cruijff de macht gaat krijgen. Dat vertelt NOS-commentator Jeroen Grueter in de voetbalpodcast van de omroep. Bij de Amsterdammers moeten belangrijke functies worden ingevuld en Cruijff zou een belangrijke kandidaat zijn.

"In de wandelgangen wordt er gezegd dat Jordi Cruijff straks de boel gaat overnemen daar", begint Grueter, die het lastig vindt om in te schatten hoe betrouwbaar de verhalen zijn. "Daarom zijn het ook nadrukkelijk wandelgangen, maar het zou inderdaad gewoon een machtsovername kunnen betekenen. Ik zeg het met enige voorbehoud en aarzeling, maar het komt van iemand die het wel zou kunnen weten."

Welke rol Cruijff moet krijgen binnen Ajax is niet bekend. De 49-jarige Nederlander kondigde onlangs zijn vertrek aan bij FC Barcelona, waar hij als sportief directeur werkzaam is. Samen met directeur voetbalzaken Mateu Alemany gaat hij onder meer over het transferbeleid in Camp Nou. In de Johan Cruijff Arena is Sven Mislintat onlangs begonnen als technische baas. 

De zoon van Johan Cruijff werd na het vertrek van Marc Overmars al eens met Ajax in verband gebracht. Dat werd echter nooit concreet. "Ajax is natuurlijk wel een speciale club, dat is duidelijk. Er is altijd wel een warme band, maar ik zit nu hier", zei hij ruim een jaar geleden. Als het daadwerkelijk een machtsovername betreft, dan lijkt Edwin van der Sar te moeten vrezen. De algemeen directeur is de gebeten hond onder de Ajax-fans en werd zondag nog uitgefloten.

Ajax moet ondertussen meerdere belangrijke functies gaan invullen. Het is nog de vraag wie de nieuwe trainer, nieuwe hoofd jeugdopleiding en nieuwe hoofdscout worden bij de Amsterdammers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s