'Ajax maakt ruimte vrij in de selectie: mislukte zomeraankoop mag vertrekken'

'Ajax maakt ruimte vrij in de selectie: mislukte zomeraankoop mag vertrekken'

22-05-2023 20:11
62

Ajax gaat deze zomer mogelijk alweer afscheid nemen van Jorge Sánchez. Althans, dat beweert clubwatcher Mike Verweij. De Mexicaanse vleugelverdediger mag uitkijken naar een nieuwe club.

Sánchez werd in augustus vorig jaar voor vijf miljoen euro gekocht. De rechtsback weet niet te overtuigen en de clubleiding van Ajax zou het gevoel hebben dat Sánchez het gevraagde niveau niet gaat halen. "Er zijn meerdere spelers die mogen uitkijken naar een andere club, Sánchez is er zeker een van. Hij heeft wel bewezen dat hij het niveau van Ajax niet heeft", zegt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Valentijn Driessen stelt dat Ajax nog een aardig bedrag kan opstrijken met de verkoop van Sánchez. "Hij is wel iemand die in het Mexicaanse elftal speelt, dus je krijgt er nog wel wat voor terug. Je hoeft er niet heel veel verlies op te lijden." 

Sánchez speelde 26 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij drie keer scoorde en net zoveel assists gaf. Sinds John Heitinga aan het roer staat, krijgt Devyne Rensch de voorkeur op rechtsback.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!