'De Graafschap wil af van revaliderende Poldervaart en licht trainer in'

'De Graafschap wil af van revaliderende Poldervaart en licht trainer in'

22-05-2023 20:29
50

De Graafschap gaat na dit seizoen niet verder met trainer Adrie Poldervaart, meldt het Algemeen Dagblad. De 52-jarige oefenmeester is momenteel nog herstellende van de spierziekte Guillain Barré.

De Graafschap heeft Poldervaart al ingelicht over het besluit, klinkt het. Technisch manager Peter Bijvelds heeft de trainer daar vorige week van op de hoogte gebracht. De Superboeren gaan op zoek naar een nieuwe trainer, mede omdat de Doetinchemse club denkt dat Poldervaart op 3 juli, als de voorbereiding begint, nog niet volledig hersteld is.

Poldervaart is aan het revalideren en zit momenteel in de ziektewet. Op 5 februari meldde hij zich ziek, waarna er de spierziekte Guillain Barré werd geconstateerd. Sinds de afwezigheid van Poldervaart neemt Richard Roelofsen de honneurs waar. Onder Poldervaart, die bezig was aan zijn eerste seizoen in Doetinchem, pakte De Graafschap slechts 27 punten in 23 wedstrijden.

Onder Roelofsen wist De Graafschap de weg omhoog in te zetten. Door een nederlaag tegen VVV-Venlo in de voorlaatste wedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie greep de club naast de play-offs. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!