Van der Vaart adviseert Timber: 'Je ziet het bij Gravenberch, dat is niets meer'

Van der Vaart adviseert Timber: 'Je ziet het bij Gravenberch, dat is niets meer'

22-05-2023 21:28 Laatste update: 21:32
40

Jurriën Timber stelt een voorwaarde waar zijn mogelijke nieuwe club aan moet voldoen. Rafael van der Vaart adviseert de centrumverdediger nog een seizoen bij Ajax te blijven.

Bij Rondo op Ziggo Sport wordt Timber gevraagd welke clubs zijn voorkeur genieten, mocht hij na dit seizoen een stap maken. "Op ben opgegroeid bij Ajax, dus het liefst een club met de manier van Ajax", zegt hij. Vorige zomer kon Timber ook al vertrekken, maar toen besloot hij te blijven. "Voor mijn eigen ontwikkeling. Ik had het gevoel dat ik nog veel te leren had. Na het seizoen ga ik rustig kijken."

Van der Vaart ziet Timber het liefst nog een jaar bij Ajax spelen. "Ik ben enorm fan van hem. Soms is hij te goed, waardoor hij met situaties te nonchalant omgaat", aldus de voormalig middenvelder. "Dit seizoen was het voor het hele elftal moeilijk, jij blijft overeind."

"Ik denk dat wanneer je blijft en het gaat volgend seizoen beter, je na volgend seizoen bij een grotere club als een grote meneer binnenkomt", stelt Van der Vaart. "Je ziet het bij Gravenberch, dat is niets meer", doelt hij op de stap van Gravenberch van Ajax naar Bayern München, waar hij bankzitter is.

"Ik heb vorig seizoen tegen best wel grote clubs nee gezegd. Dus, ik heb nooit het gevoel: het is tijd, ik ga. Ik weet wat ik aan Ajax heb", aldus Timber.