Kieft haalt hard uit naar PSV-selectie: 'Ik walg ervan, een mes in je rug'

Kieft haalt hard uit naar PSV-selectie: 'Ik walg ervan, een mes in je rug'

22 mei - 22:47
122

Wim Kieft is verbolgen door de situatie bij PSV. Bepalende spelers hebben volgens diverse media bij de directie geklaagd over het functioneren van trainer Ruud van Nistelrooij.

Het is onrustig op De Herdgang. Van Nistelrooij zou op gespannen voet leven met zijn assistenten, terwijl spelers het functioneren van de oefenmeester in twijfel trekken. "Ik walg ervan en het is een mes in je rug", foetert Kieft bij Veronica Offside, wijzend naar de klagende spelers. "Het is al de tweede keer dat dit bij PSV gebeurt. Dat ze een beginnende trainer aanstellen... Met Mark van Bommel is het uiteindelijk ook zo gelopen."

Van Bommel werd na onrust binnen PSV ontslagen. Kieft herinnert uit zijn tijd in Eindhovense dienst eenzelfde voorval, als nu met Van Nistelrooij en in het verleden met Van Bommel. "Hans van Breukelen en Gerald Vanenburg gingen naar Kees Ploegsma (toenmalig technisch manager, red.) toe omdat ze vonden dat Flemming Povlsen moest spelen. Toen had ik alvast zoiets van: waarom ga je naar Ploegsma toe? Ga dan gewoon lekker naar Guus Hiddink (toenmalig trainer, red.) toe. Dat werd een rel en toen was dat seizoen ook meteen klaar. Zoiets doe je niet..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s