'Vertrek aanstaande: Kudus waarschijnlijk bezig aan laatste week als Ajax-speler'

'Vertrek aanstaande: Kudus waarschijnlijk bezig aan laatste week als Ajax-speler'

23-05-2023 06:45 Laatste update: 06:52
153

Er bestaat een grote kans dat Mohammed Kudus komende zondag tegen FC Twente zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelt. Dat meldt De Telegraaf, dat met de zaakwaarnemer van de 22-jarige Ghanees heeft gesproken. 

"Ik denk dat het voor zowel Ajax als voor Mohammed het beste is dat hij nu een transfer maakt. Dit is het goede moment", aldus zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch, opgetekend door de krant. Kudus, die in de zomer van 2020 FC Nordsjaelland inruilde voor Ajax, wilde eerder al vertrekken uit Amsterdam, maar toen ging een overstap naar Everton niet door. 

Onlangs werd de middenvelder annex aanvaller een contractverlenging aangeboden, maar die sloeg hij af. "Hij heeft een voorstel om zijn contract tot de zomer van 2026 te verlengen naast zich neergelegd", vervolgt Mendelewitsch. Kudus wordt in verband gebracht met clubs als Arsenal, Manchester United en Newcastle United, maar de zaakwaarnemer wil die namen tegenover De Telegraaf niet bevestigen. Ook over transfersom die Ajax verlangt laat ze niks los. "Wat ik wel kan zeggen, is dat er na het WK en dit seizoen heel veel belangstelling is voor Kudus."

De Ghanees speelde tot op heden 83 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor 23 doelpunten en tien assists. In de Champions League was hij dit seizoen met vier treffers in zes duels een van de lichtpuntjes bij de Amsterdammers.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!