Van Basten hoopt op langer Ajax-verblijf: 'Dan raad ik een transfer absoluut af'

Van Basten hoopt op langer Ajax-verblijf: 'Dan raad ik een transfer absoluut af'

23-05-2023 10:09
52

Marco van Basten roept Jurriën Timber met klem op nog een jaar bij Ajax te blijven. De voormalig topspits weet hoe moeilijk het is om te slagen in de grote Europese competities.

Van Basten en Timber schoven maandagavond beiden aan bij Rondo op Ziggo Sport. Toen het over de toekomst van de 21-jarige verdediger ging, sprak San Marco hem toe. "Je moet naar een club toegaan waar je zeker weet dat je speelt. Waar je niet alleen mee mag doen, maar waar je bepalend bent. Dat ben je nu bij Ajax. Die zekerheid moet je jezelf geven. Privé moet je ook stabiel zijn. Als jij nog niet met je meisje samenwoont, ik zeg maar wat, en je gaat er in je eentje heen, dan zou ik dat absoluut afraden."

Het is voor Timber, na een minder jaar bij Ajax, niet het beste moment voor een vervolgstap in zijn carrière, stelt Van Basten. "Naar welke club je ook gaat, in de kleedkamer kijken ze toch zo van: laat het maar zien. Op het moment dat zij niet voelen dat ze met jou beter zijn, dan zijn ze allemaal tegen je. Want je bent een indringer. Dan moet je het alleen doen."

"Je ziet dit jaar hoe moeilijk het is als je het in je eentje moet doen, nu je tussen andere verdedigers stond die niet zo goed waren", wijst Van Basten naar onder andere Calvin Bassey en Jorge Sánchez. "Je had een ander jaar dan vorig jaar. Vorig jaar was je echt heel goed en dit seizoen heb je een lastig seizoen gehad."