'Ajax heeft genoeg gezien en licht koopoptie op zomeraanwinst niet'

'Ajax heeft genoeg gezien en licht koopoptie op zomeraanwinst niet'

23-05-2023 13:07
74

Ajax gaat Lorenzo Lucca niet overnemen van Pisa, meldt Quotidiano Sportivo Pisa. De lokale sportkrant meldt dat Ajax niet van plan is om de koopoptie van tien miljoen euro te lichten voor de Italiaanse spits.

Ajax huurt Lucca dit seizoen voor één miljoen euro gehuurd van Pisa. In het huurcontract is een optie tot koop opgenomen, maar deze gaan de Amsterdammers naar verluidt niet lichten. Volgens de krant zijn er verschillende clubs die hun interesse in Lucca kenbaar hebben gemaakt. Sassuolo, Bologna en zelfs AC Milan zouden belangstelling tonen in de spits. 

Lucca werd naar Amsterdam gehaald door voormalig trainer Alfred Schreuder, die op zoek was naar een lange targetman. Diens opvolger John Heitinga koos echter voor Brian Brobbey en Dusan Tadic als spits van Ajax. Hierdoor is Lucca overbodig. 

De boomlange aanvaller speelde dertien duels in de Eredivisie, met name als invaller. Hij scoorde tweemaal. Bij Jong Ajax speelde hij vaker. Voor de beloftenploeg maakte Lucca zes doelpunten in veertien optredens.