Yilmaz staat voor voortijdig Fortuna-vertrek: 'Het is een optelsom geworden'

Yilmaz staat voor voortijdig Fortuna-vertrek: 'Het is een optelsom geworden'

23 mei - 15:47
36

Burak Yilmaz gaat na dit seizoen vertrekken bij Fortuna Sittard, weet het Algemeen Dagblad. Technisch manager Sjoerd Ars wil de exit van de 37-jarige spits niet bevestigen, maar stelt wel dat Yilmaz in sportief opzicht meer had verwacht van zijn periode in Limburg.

De kans is levensgroot dat Yilmaz zijn laatste wedstrijd voor Fortuna op 9 april heeft gespeeld. "We zijn met elkaar nog in gesprek over de toekomst van Burak bij Fortuna", laat Ars tegenover het AD niet het achterste van zijn tong zien. "Hoe zien wij die toekomst? En: hoe ziet Burak die toekomst? Dat soort vragen liggen op tafel. Het ei moet er nog over gelegd worden."

Alle partijen hadden meer van de samenwerking verwacht. "Ik denk dat het een optelsom is, waarom het is gelopen zoals het is gelopen", aldus Ars. "Burak had in sportief opzicht misschien meer verwacht van zijn periode hier. Intussen voelt hij zelf waarschijnlijk dat hij niet meer de spits is die hij is geweest; iets wat heel logisch is op zijn leeftijd. En dan was er ook nog dat akkefietje met supporters, die hem uitfloten in de wedstrijd tegen FC Groningen. Al die dingen bij elkaar maken waarom de situatie is zoals die is."

Volgens de officiële lezing is Yilmaz geblesseerd, waardoor er een vraagteken staat achter zijn aanwezigheid voor het laatste competitieduel van Fortuna. De afgelopen dagen stond hij wel op trainingsveld, al vloog hij tussendoor wel naar Turkije, waar hij bezig is met het behalen van zijn trainerspapieren.

Yilmaz tekende aanvankelijk voor vijf seizoenen in Sittard. De eerste twee jaren van zijn contract zou hij gaan voetballen, om vervolgens zijn trainerspapieren te halen. Die plannen kunnen na één seizoen van tafel worden geveegd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s