Carragher neemt één Nederlander op in elftal van het jaar: 'Staat er elke week'

Carragher neemt één Nederlander op in elftal van het jaar: 'Staat er elke week'

23-05-2023 17:12
48

Jamie Carragher is lovend over het debuutseizoen van Sven Botman in de Premier League. De Liverpool-icoon maakt in zijn Premier League-elftal van het jaar een plek vrij voor de Newcastle United-verdediger.

Newcastle en Botman kunnen terugkijken op een ijzersterk seizoen, waarin voor het eerst sinds twintig seizoenen Champions League-voetbal werd behaald. Samen met Gary Neville maakt Carragher zijn favoriete elftal en het duo is het eens over centrumverdediger Rúben Dias van Manchester City. Carragher kiest naast Dias voor Botman. "Hij kwam als speler die werd gelinkt aan veel topclubs. Hij kwam naar Newcastle en ze hebben verdedigend gezien de beste statistieken van de competitie, samen met Man City", zegt hij bij Sky Sports.

"Hij staat er elke week weer. Kijk eens hoe vaak ze de nul gehouden hebben..." Newcastle heeft net als Liverpool veertien keer het doel schoon gehouden. Manchester United voert die ranglijst aan met zeventien keer. 

Botman speelde dit seizoen bijna alles. Sinds 1 oktober vorig jaar is hij zeker van zijn plek en miste hij slechts 22 minuten.