Rijkaard dringt aan op behoud van Heitinga: 'Hij verdient het om te blijven'

Rijkaard dringt aan op behoud van Heitinga: 'Hij verdient het om te blijven'

24 mei - 06:52
98

Frank Rijkaard vindt dat John Heitinga ook volgend seizoen trainer van Ajax moet zijn. Daarmee zit de voormalig coach van onder meer het Nederlands elftal en FC Barcelona op één lijn met de bepalende spelers van de Amsterdammers, die hebben aangegeven door te willen gaan met de oefenmeester.

"Het ging onder Schreuder helaas niet goed met Ajax. En daarom heeft de club John gevraagd het halverwege het seizoen over te nemen. John is dat risico aangegaan. Met zijn komst zijn de resultaten in eerste instantie verbeterd. Mijns inziens heeft hij het goed gedaan", aldus Rijkaard in gesprek met De Telegraaf. "Als een trainer er door beslissingen uit het verleden al op een moeilijk moment instapt, vind ik niet – zelfs nooit – dat je hem goed kunt beoordelen op een half seizoen. Dus wat mij betreft, verdient hij het als kind van de club om als hoofdtrainer aan een nieuw seizoen te beginnen."

Als hij in de schoenen van Heitinga zou staan, zou Rijkaard er wel goed over nadenken of hij moet doorgaan als Ajax dat wil. "Als ik John was, zou ik het alleen doen wanneer de juiste voorwaarden kunnen worden gecreëerd. Denk aan een goed contact met en dezelfde visie als de TD (Mislintat, red.) en dat hij de beschikking krijgt over een goede, sterke technische staf om hem te ondersteunen. Verder moet de selectie met gerichte aankopen kunnen worden versterkt en moet John weten welke financiële middelen daarvoor beschikbaar zijn", zegt de clubicoon van de Amsterdamse club.

"Rekening houdend met het feit dat er misschien spelers zullen weggaan, wordt het een geweldige uitdaging om het Ajax publiek weer volop tevreden te krijgen. Maar nogmaals, ik hoop voor John dat hij die kans gaat krijgen van de Ajax-top!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie