Ajax geprezen om keuze voor nieuwe hoofdscout: 'Hij heeft een uitstekend netwerk'

Ajax geprezen om keuze voor nieuwe hoofdscout: 'Hij heeft een uitstekend netwerk'

24 mei - 07:37
112

Kelvin de Lang is bij het grote publiek nog niet zo bekend, maar Ajax kan zich geen betere hoofdscout wensen. Dat stelt zaakwaarnemer Humphrey Nijman, die de 42-jarige scout in het verleden aanstelde bij zijn bedrijf Football Mix B.V.

Nijman kwam De Lang al vroeg op het spoor. Laatstgenoemde redde het niet als prof, haalde zijn trainerspapieren en was begin deze eeuw jeugdtrainer bij HFC Haarlem. Na een studie sportmarketing aan de Johan Cruyff University ging hij voor Nijman werken. "Het is een zeer correcte jongen en erg plezierig om mee te werken", zegt Nijman tegen de NOS.

Via Doyen Sports Investment Group kwam De Lang in 2017 bij Manchester City terecht. Daar begon hij als jeugdscout, voornamelijk in Nederland en de Benelux. "Hij heeft het daar heel goed gedaan", weet Nijman, die nog altijd contact heeft met De Lang. "Hij heeft zich daar knap omhoog gewerkt. Eerst was hij jeugdscout. Zo kwam hij ooit eens bij mij op kantoor om te laten blijken dat City geïnteresseerd was in Jorrel Hato."

De Lang viel dit seizoen direct onder technisch directeur Txiki Begiristain. Dat Ajax voor hem aanklopte, verbaast Nijman niet. "Op het moment dat Henk Veldmate vertrok was het voor mij één en één is twee. In de voetbalwereld kennen heel veel mensen zijn naam. Ik vind het een uitstekende keuze."

"Kelvin heeft een uitstekend netwerk, en dat is ongelofelijk belangrijk natuurlijk. Het is een gouden greep voor een club als je kan beschikken over iemand met het database van City. Hij is van alles op de hoogte. Ook is hij ambitieus. Dat moet ook wel voor zo'n verantwoordelijke functie", aldus Nijman.

De Lang heeft overigens een relatie met voormalig tophockeyster Ellen Hoog.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kelvin de Lang (@kelvin_de_lang)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie