Frenkie de Jong glundert ondanks nederlaag: 'Geweldige eer voor mij'

Frenkie de Jong glundert ondanks nederlaag: 'Geweldige eer voor mij'

24 mei - 08:05 Laatste update: 11:40
25

Frenkie de Jong stond ondanks een harde nederlaag tóch glunderend voor de camera van La Liga dinsdagavond. FC Barcelona verloor met 3-1 van Real Valladolid, maar de middenvelder mocht voor het eerst de aanvoerdersband van de Catalaanse topclub dragen.

De Jong werd na rust de aanvoerder van Barça, nadat Marc-André ter Stegen en Sergi Roberto waren gewisseld. Eerste aanvoerders Sergio Busquets en Jordi Alba kwamen niet in actie. "Het is een geweldige eer voor mij. Ik heb er altijd van gedroomd om voor Barcelona te spelen en dus is die band een enorme eer", zegt de Oranje-international. Over het duel was de oud-Ajacied echter minder tevreden. "We hebben het niet goed gedaan. We moeten naar onszelf kijken. Zij hebben het wel goed gedaan en we moeten ze feliciteren."

De Jong werd ook gevraagd naar het gebaar van teamgenoot Raphina richting Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die racistisch werd bejegend op Mestalla tegen Valencia. Raphina droeg een shirt met de tekst: 'Zolang de kleur van onze huid belangrijker is dan de helderheid van onze ogen, zal er oorlog zijn. Wij zijn samen, Vinícius.' "Ik wist daar niet van, maar ik denk dat het goed is. Racisme moet stoppen", aldus De Jong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie