PEC Zwolle laat oog vallen op bijna transfervrije NEC-keeper Branderhorst

PEC Zwolle laat oog vallen op bijna transfervrije NEC-keeper Branderhorst

24-05-2023 15:30 Laatste update: 15:37
31

PEC Zwolle heeft Mattijs Branderhorst op het oog als versterking voor volgend seizoen. De Blauwvingers zijn geïnteresseerd in de 29-jarige doelman, weet VoetbalPrimeur.

Branderhorst heeft een aflopend contract bij NEC. Door de aanwezigheid van Jasper Cillessen, die ondanks enkele slippertjes de laatste weken nog onomstreden is, heeft hij besloten om zijn heil elders te zoeken. Bij PEC was Jasper Schendelaar dit seizoen de eerste keus. Hij kan er na de promotie naar de Eredivisie een serieuze concurrent bijkrijgen.

Branderhorst keepte dit seizoen slechts twee wedstrijden: begin augustus in de Eredivisie tegen FC Twente en op 8 februari in het spectaculaire bekertreffen met Feyenoord (4-4, verlies na strafschoppen). Ondanks de vier tegengoals maakte de in Tiel geboren sluitpost een sterke indruk. "Mijn contract loopt af, dus dit was wel een wedstrijd waarin ik aan heel de wereld kon laten zien dat ik er nog ben en dat clubs me gratis af kunnen halen", zei hij na afloop tegen de NOS. "Ik denk dat ik niet hoef te kijken naar clubs die op de ranglijst onder NEC staan", voegde hij daar bij de Gelderlander aan toe.

Zijn salariseisen vormen nog wel een struikelblok voor PEC. Daarnaast staat hij ook bij enkele andere Eredivisie-clubs op de radar. Branderhorst brak bij Willem II door in het betaald voetbal, waarna NEC hem in januari 2019 oppikte. Hij verloor zijn basisplek na de terugkeer van Cillessen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!